Ως νέα επιχειρηματίας δυσκολευομαι τόσο πολύ να βάλω όρια ώς προς το που αρχίζει και που τελειώνει η δουλεια μου… Αναρρωτιέμαι πότε είναι η καλύτερη ώρα να κάνω διάλλειμμα. Είναι ΟΚ να δουλεύω τα Σαββατοκύριακα; Είναι επιβλαβές για την υγεία μου που μου αρέσει να ξεκινάω την δουλειά στις 11 το πρωί και να τελειώνω στις 8 το βράδυ; Αυτά και άλλα πολλά με πρβληματίζουν αυτήν την περίδοο και είπα να κάνω μία μίνι έρευνα να δώ τι λένε για εμάς οι επιστήμονες και να μοιραστώ κάπόια highlights μαζί σας!
  • Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015 από το Πανεπιστήμιο Baylor, η καλύτερη ώρα για να κάνεις το διάλειμμα σου στη δουλειά είναι νωρίς το πρωί. Θα μου πεις “μα μόλις ξεκίνησα..”. Κι όμως! Αν κάνεις κι εσύ διάλειμμα γύρω στις 2 η ώρα το μεσημέρι, τότε είναι πολύ αργά! Οι έρευνες έδειξαν πως αν κάνεις διάλειμμα το μεσημέρι, τότε “καις” την υπόλοιπη μέρα.
  • Για κάθε μισή ώρα που διαβάζεις, κάνε ένα μικρό διάλειμμα δέκα ή δεκαπέντε λεπτών για να φορτίζεις και πάλι τις μπαταρίες σου. Οι μικρές περίοδοι διαβάσματος είναι πιο αποδοτικές και σε βοηθούν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το χρόνο που έχεις για μελέτη.
  • Επιδίωξε να κάνεις το μεγαλύτερο διάλειμμα κάθε δύο ώρες – Αυτό μπορεί να είναι από 15 έως 30 λεπτά.
Πηγές:
Let Us Grow Together!
Μάθε περισσότερα:
◾ Στη σελίδα στο Facebook: @UrbanYogaLab
◾ Στη σελίδα στο Instagram: @urbanyogalab / @alexandra_uyl
Φωτο: Anna Nekrashevich